In korte tijd zijn er een flink aantal uitlaatservices en hondenscholen gestart. Maar hoe weet je nu welke hondenschool het beste bij je past?

Wij houden van hondenscholen die het welzijn van de hond voorop stellen. Oftewel, we staan niet achter hondenscholen die met positieve correcties (straf) werken. Wij vinden het onnodig om die vorm van training toe te passen terwijl er voldoende technieken zijn waarbij de hond geen angst, dwang, pijn of druk ervaart. Honden op een leuke manier leren wat je graag voor gedrag wilt zien, helpt ook de band tussen jou en jouw hond verbeteren!

Zo kwamen we in gesprek met Claire van hondenschool “Kynocoach Claire”. Wat ons in eerste instantie opviel was de ruimte voor een dialoog. Onze kennis en ervaring wordt op waarde geschat, wat maakt dat we van elkaar kunnen leren. Claire is heel prettig in de omgang en net zo gedreven als Patricia en ik om ons te blijven ontwikkelen.

Claire heeft een hondenschool in Mierlo en verzorgt meerdere hondencursussen voor de pup, puber en volwassen hond. Zowel in kleine groepjes op locatie, als bij mensen thuis. Ze traint enkel en alleen op basis van positieve bekrachtiging oftewel beloning. Dat is supermooi! Wij staan volledig achter de trainingsmethodes die zij hanteert en bevelen haar graag bij iedereen aan.

Voor meer info check haar website!

Tevens hebben we fijn contact gehad met Nike’s Dog Coaching. Een hondenschool in Eindhoven waarbij interactie, connectie, begrip en plezier centraal staat. Ook deze school werkt dwang- en drukvrij en past dus geen negatieve en geen positieve correcties toe! Wij bevelen Nike dan ook graag bij iedereen aan!

Nike is professioneel kynologisch instructeur en zij verzorgt meerdere hondencursussen voor alle leeftijden. Zij werkt in groepen van maximaal 4 hondeneigenaren en heeft de nodige ervaring. Indien gewenst kun je ook privélessen afnemen. Naast de basistrainingen die hondeneigenaren kunnen volgen, heeft zij een leuk aanbod aan andere lessen, zoals doggy dancing.

Voor meer info check haar website!